Nu uw baby de grens van negen maanden bereikt, heeft hij een heel parcours afgelegd.  Van de baby die net geboren is, blijft niets meer over.  U heeft nu een actieve spruit die klaar is om de wereld te ontdekken.  Om hem zo goed mogelijk bij te staan, is een goed voedingsschema belangrijk.  In dit voedingsschema verschuift de nadruk van melk naar ander voedsel.

Een stabiel voedingspatroon

Het voedingspatroon van een baby die 9 maanden oud is, lijkt op ons voedingspatroon.  In het voedingsschema voorziet u slechts drie tot vier maaltijden per dag.  Dit wordt aangevuld met kleine tussendoortjes.

Pas de maaltijden steeds wel aan met oog op zijn ontwikkeling.  Maak de groenten en de aardappelen fijn genoeg, verwijder de korsten van het brood enz.  De korsten moet de baby gewoon worden.  In het begin is verwijderen een mogelijkheid, maar leer uw baby deze ook te eten.

Voorzie in het voedingsschema voldoende gezonde vetten.  Elke baby heeft vetten nodig om te blijven groeien.  Als uw baby nog honger heeft na de maaltijd, kunt u hem steeds een dessertje geven.  Kies steeds voor een gezond dessert: fruit of yoghurt.  Vermijd al te veel suiker.

Melk blijft onderdeel van het voedingsschema

De zuigreflex bij baby’s verdwijnt stilaan na negen maanden.  Dit betekent niet dat melk niet meer noodzakelijk is.  Geef uw baby regelmatig melk om hem te voorzien van voldoende vitaminen en bouwstoffen.  Als u geen borstvoeding meer geeft, introduceer dan de beker.  Dit is de eerste stap naar zelfstandig drinken